Рецепти

Перепели з лаймовим соусом

Інгредієнти

Перепел – 8 шт.

Для маринаду: вино біле сухе – 2 столових ложки, оцет бальзамічний – 1 столова ложка, сік – 1 лайму, оливкова олія – 2 столових ложки.
Для фаршу: грудинка копчена – 100 гр., солодкий перець – 1 шт., гриби білі – 50 гр., цибуля ріпчаста – 1 шт., рослинна олія – 3 столових ложки.
Для соусу: сік лайму – 2 ст. л., бульйон м'ясний – 1 стакан, розмарин (гілочки) – 2 шт., крохмаль картопляний – 1 столова ложка, лікер – 1 столова ложка, перець чорний (мелений), сіль – за смаком.


Спосіб приготування

1. Для маринаду з'єднати всі зазначені інгредієнти.
2. Перепелів змастити маринадом та маринувати 2 години.
3. Для фаршу грудинку, солодкий перець, гриби, цибулю нарізати кубиками, спасерувати на маслі, посолити та поперчити.
4. Підготовлені тушки перепелів розрізати вздовж з боку спинки, покласти вгору грудкою та заправити «в кишеньку».
5. Відтягнути шкіру з боку купки і заповнити простір під шкірою фаршем.
6. Запікайте перепелів в духовці, поливаючи маринадом.
7. Для соусу сік лайму проварити 1 хвилину з додаванням бульйону і розмарину. Крохмаль розвести в лікері та влити в киплячий бульйон при постійному помішуванні, довести до кипіння.
8. Подавати перепелів гарячими з лаймовим соусом.

Смачного!