Кориснi властивостi

Так у перепелиних яйцях знаходиться у 5 разів більше калію, в 4,5 рази – заліза, у 2,5 рази вітамінів В та В2, значно більше вітаміну А, білка, фосфору, меді, кобальту, багатьох кислот. Крім цього, яйця перепелів високу енергетичну корисність.

Перепелині яйця, завдяки наявності в них колосального набору цінних речовин, часто називають ампулами здоров’я. Крім цього в них ніколи не буває сальмонели та взагалі відсутній холестерин.
По своїм смаковим і дієтичним властивостям перепелині яйця значно випереджають яйця іншої сільськогосподарської птиці.

Крім цього, особливістю перепелиних яєць є їх довгий термін збереження при кімнатній температурі – до 30 днів, а в холодильнику – до 60 днів та неможливість псування (при довгому зберіганні вони просто висихають).
Перепелині яйця також сприяють швидкому виведенню радіонуклідів з організму людини. Вони надзвичайно корисні для зміцнення кісток, допомагають в лікуванні печінки та нирок, серця та шлунка, гіпертонії та бронхіальної астми. Перепелині яйця також позитивно впливають на розвиток нервової системи і розумових здібностей у дітей.