Корисні властивості перепелиних яєць та м’яса відомі вже досить давно та використовуються у східній медицині протягом багатьох століть.

Перепелине м'ясо значно корисніше і смачніше ніж куряче м'ясо, свинина чи яловичина.
М'ясо перепелів містить у великій кількості вітаміни А, В1, В2, мікроелементи (залізо, калій, кобальт та мідь), а також незамінні амінокислоти (лізин, цистин, метіонін). Крім цього, калорійність перепелиного м’яса в 5 разів більше ніж курячого.
В перепелиному м’ясі міститься велика кількість лізоциму, який перешкоджає розмноженню в ньому шкідливих мікробів та забезпечує високий термін його зберігання.

Постійне вживання перепелиного м’яса:

  • налагоджує кровообіг,
  • нормалізує обмін речовин,
  • покращує роботу головного мозку,
  • зміцнює кісткову систему,
  • сприяє ефективному лікуванню дихальної та серцево-судинної системи, печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту.

Крім цього, перепелине м'ясо дуже ніжне і смачне, воно легко засвоюється організмом та майже не містить холестерину.
Введення у раціон харчування перепелиного м’яса зміцнює імунну систему та допомагає позбавитися від хронічних захворювань. Перепелині м'ясо, як і яйця, сприяє швидкому виведенню радіонуклідів з організму людини.
Перепелине м'ясо можна вживати навіть хворим на алергійні захворювання, так як завдяки наявності в ньому великої кількості корисних речовин, сприяє їх швидшому одужанню.

Перепелині яйця – джерело корисних вітамінів та мікроелементів, вони мають антибактеріальні, імуномоделюючі та протипухлинні властивості. По своїм поживним характеристикам яйця перепелів значно випереджають курині.